تورگردش

تور طبیعت گردی با تورگردش

تورگردش

تور طبیعت گردی با تورگردش

سفرهای زمینی به اقسا نقاط ایران و تجربه طبیعت بکر کشور با انواع تورهای طبیعت گردی فقط با تورگردش

۸ مطلب در بهمن ۱۳۹۶ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

آبشار در گاهان، نگینی در دل کویر

آبشار درگاهان

نمایی از آبشار خروشان درگاهان در یزد

آبشار درگاهان از جاذبه های طبیعت گردی استان یزد است هر ساله میزبان تعداد کثیری از گردشگران است. آبشار درگاهان، آبشاری خروشان در دل دره ای به نام دره گاهان است. این آبشار در فاصله ۲۵ کیلومتری جنوب استان یزد واقع شده است. آبشار درگاهان آبشاری فصلی است که در جنوب غربی شهرستان تفت قرار دارد. شرایط اقلیمی دره گاهان بسیار متفاوت تر از سایر نقاط استان یزد است و بیشتر تحت تاثیر ارتفاعات بلند و زیبای شیرکوه است. طبیعت روح نواز منطقه شیرکوه زیبایی بی نظیری از جمله آبشار درگاهان و … را در دل خود جای  داده است.

آبشار درگاهان

نمایی از زیبا از آبشار درگاهان در یزد

اگرچه کوه شیرکوه در قلب منطقه ای کویری قرار گرفته است اما هیچ نشانه ای از خشکی و بی آبی در منطقه دیده نمی شود. آبشار درگاهان تنها آبشار با اهمیت استان یزد محسوب می گردد. این آبشار آبشاری فصلی است که ارتفاعی بیش از ۲۰ متر را داراست. وجود سنگ هایی با شرایط مساعد برای کوهنوردی از جمله امکانات این آبشار است که از بیش از پیش به شهرت این آبشار افزده است.

آبشار درگاهان

نمایی جذاب از دامنه کوه شیرکوه در یزد

زیبایی چشم نواز آبشار، هوای مطبوع و سایر جلوه های بکر طبیعی همه دست به دست هم داده اند تا منطقه آرامش بخش را برای اوقات فراغت همگان در دل طبیعتی کویری فراهم آورده است. آب این آبشار از نزولات جوی و ذوب شدن تدریجی برف های کوه شیرکوه تا مین می گردد. آبشار درگاهان در قسمت ورودی به استان فارسقرار گرفته است.

آبشار درگاهان

ویویی زیبا از آبشار درگاهان در یزد

در دامنه های شیرکوه و اطراف این آبشار بسیار زیبا درختان میوه سردسیر به وفور یافت می شود. این آبشار همان طور که از نامش پیداست در فصول کم آبی خشک می شود و در زمان پر آبی زیبایی و جوش و خروشی وصف نشدنی دارد. استان یزد دارای طولانی ترین و عجیب ترین قنات های جهان به شمار می آید که طول بعضی از این قنات ها به ۷۰ کیلومتر هم می رسد. گردشگران می توانند با انتخاب تور طبیعت گردی یزد از سایر جاذبه های بکر این منطقه کویری بازدید نمایند.

آبشار درگاهان

حضور گردشگران بر روی صخره های آبشار درگاهان


منبع: tourgardesh.com

  • آرش امینی
  • ۰
  • ۰

جزیره سرگردان، جزیره ای محصور در نمک

جزیره سرگردان

نمایی زیبا از جزیره سرگردان در کویر مرنجاب

بازدید از جزیره سرگردان در کویر مرنجاب از شگفتی های زیبای این کویر به شمار می آید. جزیره سرگردان، جزیره ای کوچک در قلب کویر مرنجاب است. این جزیره در استان اصفهان و در دریاچه مسیله قرار دارد. این جزیره زیبا در فاصله ۵ کیلومتری شهرستان آران و بیدگل قرار گرفته است. وقتی نام جزیره به میان می آید. انتظار می رود جزیره ای که توسط آب محاصره شده است را ببینند ولی این جزیره شگفت انگیز توسط نمکزارها به محاصره گشته است. جزیره سرگردان از یک جزیره اصلی به شکل دایره به قطر ۳ کیلومتر و چندین جزیره کوچکتر در غرب دریاچه مسیله تشکیل شده است.

جزیره سرگردان

نمایی جذاب از جزیره سرگردان

استان اصفهان از طبیعت کویری با چشم انداز های بی نظیری همچون کویر مصر برخوردار است. در تور کویر مصر می توانید از تفریحاتی همچون شترسواری، ایستادن در دشت الماس گونه، شکار صحنه های ناب عکاسی به همراه سفری فراموش نشدنی برای شما به ارمغان می آورد. بلندترین نقطه این جزیره در حدود ۸۲۴ متر ارتفاع دارد. فقط یک یا دو ماه از سال این جزیره به علت بارش شدید باران سر از آب های شور بیرون می آورد و در سایر ماه ها شورابه هایی به ارتفاع ۲ تا ۵ سانتی متر در سطح دریاچه قابل مشاهده است. جنس خاک این جزیره از خاک های رسی به همراه سنگ فرشی از سنگ متخلخل آتشفشانی است. تماشای مناظر دریاچه نمک، تپه های کویر مرنجاب، فراز چندین جزیره بسیار زیبا حیرت آور است. اگر هوا صاف باشد گردشگران می توانند قله دماوند را نیز در قسمت شمالی این منطقه مشاهده کنند.

جزیره سرگردان

ویویی از نمکزارهای اطراف جزیره سرگردان

پوشش گیاهی این منطقه به علت شوری خاک و وزش بادهای شدید بسیار ضعیف بوده است. بیشترین پوشش گیاهی این منطقه به صورت درمنه دشتی است که در لابه لای خاک تپه ها قابل مشاهده است. اطلاق نام سرگردان به دلیل این است که زمانی از فاصله دور به این جزیره نگاه می کنید. دو انتهای جزیره  سرگرداندر افق محو می شود و منظره ای شبیه کشتی سرگردان را در دریای بی پایان به وجود می آورد. محو شدن دو انتهای این جزیره به علت گرمای شدید و خطای دید و شکست نور است. اما بومیان این منطقه معتقدند که این جزیره مدام در حال حرکت است و از جایی به جای دیگر منتقل می شود.  گردشگران می توانند با تور کویر مرنجاب به صورت تور یک روزه از این جاذبه طبیعت گردی بی نظیر  بازدید نمایند.

جزیره سرگردان

ویویی از شورابه های جزیره سرگردان

جزیره سرگردان

نمایی از خاک های سطح جزیره سرگردان

منبع: tourgardesh.com


  • آرش امینی
  • ۰
  • ۰

کلوت شهداد، سرزمین رمز آلود کرمان

کلوت شهداد

نمایی زیبا از کلوت ها در کرمان

کویر از زیبایی های منحصربه فردی برخوردار است. سکوت کویر را چیزی جزء شدای باد در هم نمی شکند. سرزمین های کلوت ها از جاذبه های بکر استان کرمان است. کلوت مکانی است که که هر لحظه زمین در سایه و روشن آفتاب رنگی متفاوت به خود می گیرد و منظره ای حیرت انگیز را برای گردشگران به ارمغان می آورد. در این مکان بشر هیچ دخل و تصرفی در آن نداشته است و به همین جهت کلوت ها به عنوان زیباترین جلوه هستی و طبیعت به شمار می آید. کلوت در کویر لوت در فاصله ۴۰ کیلومتری شمال شرقی شهداد کرمان واقع شده است. کلوت ها به برجستگی های میان شیارهای U شکل در منطقه بیابانی می گویند.

کلوت شهداد

نمایی زیبا از طبیعت گران در کلوت

وقتی از دور به کلوت ها نگاه می کنید شهری باستانی و متروک در ذهن هر گردشگری تداعی می کند. کلوت ها از لحاظ شکل ناهمواری و شرایط پیدایش در دنیا منحصر به فرد هستند از این رو گردشگران خارجی نام شهر ارواح را بر روی کلوت ها نهارده اند. لذا وبسایت تور گردش برای آشنایی بیشتر طبیعت گران با این منطقه ناشناخته بهترین پیشنهادات را برای گذراندن لحظات خوش و به یاد ماندنی در تور طبیعت گردی کرمان-کلوتبه صورت تور چند روزه در اختیار طبیعت گران گذاشته است.

کلوت شهداد

نمایی جذاب از بیابان شهداد در کرمان

کلوت ها از شمال به جنوب حدود ۱۴۵ کیلومتری طول و از غرب به شرق ۷۰ کیلومتر عرض دارد و در موازات تل ماسه های عظیم شرق کویر واقع شده است. و بیش از ۱۱ هزار کیلومتر مربع مساحت را داراست و در دل کویر لوت واقع شده است. کلوت ها ناشناخته تر، خطرناک تر و افسانه ای تر از تل ماسه های شرقی لوت هستند. با گذر از دل این شهر کلوخی علی رغم زیبایی های بکر طبیعی وحشتی زیبا را در نگاه اول در دل هر طبیعت گردی به تصویر می کشد. اگر قصد سفر به این کویر را دارید بهترین فصل، فصل پاییز است.

چگونگی شکل گیری کلوت ها 

کلوت شهداد

نمایی منحصربه فرد از کلوت در کرمان

چند نظریه مهم در پیدایش کلوت ها وجود دارد که در تمامی این فرضیه ها دو عامل باد و آب شور نقش اصلی را در به وجود آمدن این کلوت ها بر عهده دارند. کلوت ها را حاصل فرسایش مشترک آب و باد می دانند که با ایجاد شیارهایی در رسوبات اواسط دوران سنوزوئیک تشکیل شده اند. این پدیده ها در مرکز چاله های داخلی فلات ایران قرار دارند. از این رو فرسایش باد در قسمت های فاقد گیاه به تدریج شیارهایی در امتداد جهت وزش باد ایجاد نموده است. جهت این کلوت ها غالبا با مسیر بادهای غالب در منطقه منطبق است. کلوت ها در اصطلاح علمی به آن ها یاردانگ گفته می شود.

پوشش گیاهی

کلوت شهداد

ویوی بی نظیر از سرزمین کلوت ها

هر چه به کلوت ها نزدیک می شویم بافت نباتی کمتر می شود تا جایی که در داخل محدوده کلوت اثری از هیچ گونه گیاهی دیده نمی شود. جنس خاک کلوت ها از رس، ماسه و نمک می باشد و نمی توان دلیلی برای عدم وجود نباتات در کلوت ها دانست. چرا که روستاهای اطراف نیز از همین بافت خاکی برخوردار هستند. علت اصلی عدم زندگی نباتی در این منطقه وجود بادهای شدیدی است که در این منطقه می وزند. آن قدر سرعت وزش باد در این منطقه بالاست که هر گونه ریشه گیاهی را از دل زمین کنده و با خود به این سو و آن سو می برد.

کلوت شهداد

نمایی بکر از طبیعت کلوت ها در کرمان

کلوت شهداد

نمایی دیگر از طبیعت بکر کلوت در کرمان

منبع: tourgardesh.com

 

  • آرش امینی
  • ۰
  • ۰

 نقاشی طبیعت در کوه های آلاداغ لار

کوه های آلاداغ لار

نمایی زیبا از کوه های آلاداغ لار آذربایجان شرقی

تماشای کوه های رنگی آلاداغ لار از جذابیت های بکر این منطقه است. کوه های آلاداغ لار نمایش نقاشی طبیعت بر روی کوه های استان آذربایجان شرقی به شمار می آید. کوه های آلاداغ لار در فاصله ۲۵ کیلومتری شمال شرقی تبریز واقع شده است. آلاداغ لار نام محل کوه ها و تپه های رنگی است که در بخش هایی از استان آذربایجان شرقی قرار گرفته است. کوه های رنگی آلاداغ لار از نزدیکی شهرستان میانه آغاز شده و تا مسیر بین اهر به تبریز ادامه دارد. این کوه ها رنگی از مناظر بکر این سرزمین است حتی طبیعت گران از این کوها به عنوان عجایب طبیعت یاد نموده اند.

کوه های آلاداغ لار

نمایی از رنگین کمان بر روی کوه های آلاداغ لار

رنگ هایی از جمله قرمز، زرد، سفید و نارنجی چشمان هر گردشگری را محو تماشای خود می کند. این کوه ها قدمتی برابر با ۱۵ میلیون سال دارد و یکی از شاهکارهای طبیعت به شمار می آید. زمین شناسان بر این باورند که وجود حوضچه های غنی از رسوبات آهنی در طول زمان کوه زایی و بالا آمدگی کوه ها و تغییر املاح و تثبیت آن ها در رنگ رسوبات سبب گشته است تا هر گوشه از این کوه به رنگی دیده شود.

خانه های روستایی

نمایی زیبا از خانه های رنگی در دامنه کوه های آلاداغ لار

در دامنه های این کوه ها روستاهایی مشاهده می شود که به صورت رنگی هستند علت رنگی بودن این خانه های روستایی به دلیل رنگ خاک هایی است که در ساخت این خانه های استفاده شده است. وجود رنگ مسی و زرد بر روی این تپه ها در کنار نور مناسب در هوای گرم سوژه نابی برای عکاسی در طبیعت به شمار می آید. گردشگران علاقمند به عجایب طبیعت می توانند با تور طبیعت گردی تبریز از این شاهکار طبیعت بازدید نمایند.

کوه های آلاداغ لار

نمایی بی نظیر از پوشش گیاهی کوه های آلاداغ لار

گردشگران هنگام تماشای این کوه های تصور می کنند که حریری رنگی بر روی این تپه ها پهن نموده اند و همچنین گردشگران شاهد دل بازی و اندوخته های طبیعت را در چشمانشان به نمایش می گذارد. گاهی اوقات آب راهه های باریکی بر روی این کوه ها جریان می یابند که نمایی بی نظیر از آب و خاک های رنگی این کوه در پیش روی شما قرار می دهد. بسیاری از گردشگران و طبیعت گران از وجود چنین طبیعت زیبا و دیدنی آگاهی چندانی ندارند.

کوه های آلاداغ لار

نمایی بی نظیر از کوه های رنگی آلاداغ لار

کوه های آلاداغ لار

ویوی رنگین کمان بر روی کوه های آلاداغ لار

کوه های آلاداغ لار

ویوی دیگر از حریر رنگی بر کوه های آلاداغ لار

منبع: tourgardesh.com

  • آرش امینی
  • ۰
  • ۰

روستای دولاب، روستایی در دل کوهستان

روستای دولاب

نمایی زیبا از روستای دولاب کردستان

با توجه به شرایط اقلیمی و معماری بنای این روستا می توان روستای دولاب را به  ماسوله ای در دل کوهستان کردستان تشبیه نمود و زیبایی های بی نظیر آن را نیز به نظاره نشست. روستای دولاب یکی از زیباترین روستاهای استان کردستان در دل کوهستان قرار گرفته است. این روستا در فاصله ۴۰ کیلومتری شهر سنندج واقع شده است. روستای دولاب روستایی پلکانی با بافت قدیمی است. دولاب روستایی از توابع بخش سیروان شهرستان سنندج در استان کردستان است. قدمت این روستای بی نظیر به بیش ۹۰۰ سال قیل می رسد. در این روستا در حدود ۱۶۰ چشمه دائمی جریان دارد از این رو نام این روستا را دولاب به معنای دول ئاو را بر آن نهاده اند.

روستای دولاب

روستای پلکانی دولاب در کردستان

ساکنان قدیمی بر این باورند که فردی به نام اسفندیار بنیان گذار این روستا بوده است که آرامگاه آن در قبرستان سید اسحاق در روبه روی روستا واقع شده است. به دلیل قرار گرفتن این روستا در دل کوهستان، این روستا از آب و هوایی معتدل کوهستانی برخوردار است. شاید به نظر بسیاری از افراد شهرک کوهستانی ماسوله درفومن تنها روستای پلکانی ایران است. اما این طور نیست روستای دولاب استان کردستان نیز از این شیوه معماری برخوردار است.

روستای دولاب

کوچه های روستای پلکانی دولاب

روستای دولاب از شمال به روستای دیرمولی، از جنوب به روستای طاء سرچی، از شرق به روستای نشور علیا و از غرب به رودخانه سیروان و روستای وصی سفلی و علیا محدود گشته است. به دلیل صعب العبور بودن این روستا در حال حاضر در حدود ۷۲۰ نفر در این روستا ساکن هستند. مردمان این ناحیه به زبان کردی و با لهجه اورامی سخن می گویند. در روستای دولاب امکانالی همچون آب لوله کشی، برق، تلفن، خانه بهداشت، مدرسه ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان وجود دارد. این روستای بی نظیر هر فصل سال را به نحو حیرت انگیزی زیبایی خود را به رخ طبیعت می کشاند.

روستای دولاب

ویویی از محصولات باغی روستای دولاب

بیشتر ساکنان این منطقه به کشاورزی، دامداری، باغداری و زنبور داری مشغول هستند. با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوای این منطقه از تنوع محصولات باغی بی شماری برخوردار است. به طوری که تاکنون این تنوع در هیچ کجای ایران مشاهده نشده است. از تنوع محصولات باغی این روستا می توان به انواع انگور، گلابی، سیب، گردو، زردآلو، آلبالو، شفتالو، انجیر، توت فرنگی، توت و …. اشاره نمود. گردشگران می توانند با تور طبیعت گردی کردستان به این استان سفر کرده و از این جاذبه طبیعت گردی منحصربه فرد در تمام ایام سال بازدید نمایند.

روستای دولاب

جاده منتهی به روستای دولاب

اهالی روستای دولاب

اهالی روستای دولاب

منبع: tourgardesh.com

  • آرش امینی
  • ۰
  • ۰

آلوارس، وسیع ترین پیست اسکی ایران

 پیست اسکی آلوارس

نمایی زیبا از پیست اسکی آلوارس در سرعین

گاهی برای تخلیه انرژی باید به مکان های مهیج سفر نمود. یکی از مکان های مهیج پیست اسکی آلوارس است. پیست اسکی آلوارس در دامنه های جنوبی رشته کوه سبلان قرار گرفته است. این پیست اسکی با هوای دلپذیر در فصل تابستان، پاییز و زمستان از نقاط سیاحتی و تفریحی پرطرفدار استان اردبیل به شمار می آید که سالانه میزبان جمع کثیری از گردشگران داخلی و خارجی است. پیست اسکی آلوارس در نزدیکی سرعین و در استان اردبیل واقع شده است. این پیست اسکی در فاصله ۲۴ کیلومتری سرعین و ۱۲ کیلومتری روستای آلوارس قرار گرفته است.

 پیست اسکی آلوارس

نمایی جذاب از ورزش های زمستانی در پیست اسکی آلوارس

این منطقه در ارتفاع ۳۲۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است که در در طول پاییز و زمستان از برف پوشیده شده است. به دلیل بارندگی برف بسیار در طول پاییز و زمستان و دیر ذوب شدن برف ها از این پیست اسکی می توان در ۶ الی ۸ ماه از سال را در این منطقه به ورزش های زمستانی از جمله اسکی، تویوپ سواری و … پرداخت. در طول چند ساله اخیر گردشگران می توانند با تور ایرانگردی و همراه با تور طبیعت گردی سرعینبه صورت تور چند روزه از این جاذبه توریستی و طبیعت گردی بی نظیر در شمال غربی ایران بازدید نمایند.

 پیست اسکی آلوارس

نمایی از ورزش های زمستانی پیست اسکی آلوارس

گردش و تفریح در دامنه های کوهپایه ای سبلان و تنفس هوای مطبوع تنها بخشی ار جذابیت هایی است که پیست اسکی از آن برخوردار است. این پیست از لحاظ وسعت رتبه اول را در ایران به خود اختصاص داده است.پیست اسکی آلوارس امکاناتی از جمله بالابر، تله سیژ و سایر امکانات برخوردار است. این پیست اسکی در حدود سال ۸۴-۸۵ افتتاح گردید و مورد بهره برداری علاقمندان قرار گرفت. برا ی انجام ورزش های هیجان انگیز زمستانی در تور گردش همسفر شوید.

 پیست اسکی آلوارس

نمایی از تویوب سواری در پیست اسکی آلوارس

طبیعت پیست اسکی آلوارس

نمایی بی نظیر از طبیعت جاده پیست اسکی آلوارس

منبع: tourgardesh.com

  • آرش امینی
  • ۰
  • ۰

غار علیصدر، غار تالابی ایران

غار علیصدر

نمایی بی نظیر از غار علیصدر در همدان

غار علیصدر از شگفتی های بسیاری برخوردار است که همگان را حیرت زده نموده است. غار علیصدر از پرطرفدارترین جاذبه های گردشگری و طبیعت گردی ایران به شمار می آید. غار علیصدر از معروف ترین و شگفت انگیزترین غارهای آبی جهان است که در ایران و در استان همدان واقع شده است. این غار در شهرستان کبودرآهنگ و روستای علیصدر قرار گرفته است. این غار در فاصله ۷۵ کیلومتری شمال غربی همدان و در کوه های زاگرس قرار گرفته است. غار علیصدر در ارتفاع ۲۱۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد. ساکنان روستای علیصدر و روستاهای اطراف، از دیرباز از وجود این غار پی برده بودند و از آن به عنوان سد بهره برداری می کردند.

غار علیصدر

نمایی از تونل های آبی غار علیصدر در همدان

طبق گفته های زمین شناسان سنگ های این غار آبی متعلق به دوران ژوراسیک است که قدمت آن ها به ۱۳۰ تا ۱۹۰ میلیون سال قبل باز می گردد. سطح آب موجود در درون غار از صفر تا ۱۴ متر در حال نوسان است. آب این غار بدون بو، رنگ، مزه و فاقد حیات جانوری است. از پیوستن مجموعه رشته های آبی این غار دریاچه عظیمی به وجود آمده است. زلالی آب دریاچه غار علیصدر در حدی است که می توان تا عمق ده متری غار را مشاهده کرد. این منطقه از آب و هوای نیمه خشک برخوردار است ولی غار علیصدر از هوای مطبوع و کمی شرجی برخوردار است که شما آن قدر محو تماشای نقش و نگار های این غار هستید که شرجی بودن هوا را احساس نمی کنید.

غار علیصدر

نمایی بی نظیر از دیواره ها و سقف غار علیصدر در همدان

غار علیصدر

نمایی دیگر از آویزه های کربنات کلسیم در غار علیصدر همدان

برای تماشای مناظر حیرت انگیز این غار باید از قایق استفاده کرد. گاهی هنگام عبور و تماشای این غار دریایی قطرات آب از سقف بر روی صورتتان می چکد و احساس خوبی به شما دست می دهد. در سقف بعضی نقاط غار پوشیده از کربنات کلسیم خالص است. در ابتدا تنها پدیده های طبیعی زیبایی هم چون بلندترین آویز آهکی غار، عروس غار و فرش مروارید بوده اند اما امروزه با پیشروی تا فاصله ۱۴ کیلومتری از مسیر غار به پدیده عجیب و بی نظیری هم چون پنجه اژدها،میدان ستون، پنجه عقاب، آبشار سنگی، شیر غار و دروازه غار دست یافته اند.

غار علیصدر

نمایی وصف ناپذیر از سقف غار علیصدر همدان

از آن جایی که غار علیصدر از طرفداران کثیر داخلی و خارجی برخوردار است مسئولین امکانات رفاهی از قبیل مهمانسرا، ویلا، چادر صحرایی، رستوران، بازارچه خرید مواد خوراکی، صنایع دستی، نمازخانه، سرویس بهداشتی، پارکینگ و وسایل بازی کودکان در نظر گرفته اند. گردشگران می توانند با تور طبیعت گردی همدان به صورت تور دو روزه از این جاذبه توریستی و طبیعت گردی بی نظیر در غرب ایران بازدید نمایند.

غار علیصدر

نمایی شگفت انگیز از دیواره های غار علیصدر در همدان

غار علیصدر

نمایی جذاب از آبشار سنگی غار علیصدر همدان

غار علیصدر

نمایی زیبا از دیواره های غار علیصدر همدان

منبع: tourgardesh.com

  • آرش امینی
  • ۰
  • ۰

بنای تاریخی قلعه رودخان

 قلعه رودخان

نمایی کلی از دژ مستحکم قلعه رودخان

از دیگر جاذبه های فومن می توان به این بنای تاریخی اشاره نمود که از جذابیت های بی نظیری برخوردار است. قلعه رودخان قلعه ای باصلابت برفراز کوه ها و در دل جنگل های انبوه فومن است. قلعه رودخان از دو بخش ارگ و قورخانه تشکیل شده است. ارگ به محل زندگی حاکم و حرم سرای وی گفته می شود و قورخانه نیز به محل فعالیت های نظامی و زندگی سربازان اطلاق می شد. این قلعه قدمتی بالغ بر ۶۰۰ سال را داراست. مساحت این دژ مستحکم بالغ بر ۵۰ هزار متر مربع است. دیوارهای این قلعه ۱۵۰۰ متر طول و ارتفاعی بالغ بر ۱۵ متر است. در این دژ مستحکم ۶۵ برج وجود دارد. این قلعه مرکز فرمانروایان گیلان بوده است. برخی از باستان شناسان قلعه رودخان را به دوره ساسانیان نسبت داده اند. این قلعه در زمان سلجوقیان تجدید بنا گشت که از پایگاه های مبارزاتی اسماعیلیان به شمار می رفته است.

 قلعه رودخان

نمایی از دیواره های طویل قلعه رودخان

ارگ قسمت غربی شامل دروازه ورودی، چشمه، حوض، آب انبار و سردخانه، حمام، شاه نشین و تعدادی واحد مسکونی که به وسیله برج و باروهایی محصور گشته است. این قلعه کلا دارای دو ارگ و شانزده قراول خانه است. ارگ یا شاه قلعه در دو طبقه از آجر ساخته شده است. قراول خانه به صورت دو طبقه با نورگیرها و روزنه های متعدد که بر محیط اطراف مسلط است تعبیه گشته است. دروازه قلعه رودخان در قسمت شمالی این قلعه قرار دارد و در دو طرف آن دو برج تو پر بسیار عظیم ساخته شده است که در زمان های کهن بر بالای آن کتیبه ای نصب شده بود. این کتیبه در حال حاضر در موزه رشت نگهداری می شود. گردشگران می توانند با تور طبیعت گردی فومن به صورت تور یک روزه از این جاذبه توریستی و طبیعت بی نظیرش در شمال ایران بازدید نمایند.

 قلعه رودخان

نمایی از قلعه رودخان

قلعه رودخان کجاست؟

قلعه رودخان در فاصله ۲۰ کیلومتری جنوب غربی فومن قرار گرفته است. این قلعه در ارتفاعی بیش از ۶۰۰ متر در بلندترین نقطه کوه واقع شده است. در حال حاضر بیشتر مساحت این قلعه در قالب پارک جنگلی، سنگ چین و شن ریزی شده است. رطوبت بیش از حد هوا باعث رویش گیاهان در لابه لای دیوارهای قلعه رودخان و پوسیدگی آن شده است. این قلعه در مقایسه با سایر قلعه های دیگر سالم باقی مانده است.

دلیل نام گذاری قلعه رودخان

نام این قلعه در ابتدا دژ رودگان بوده است. از آن جایی که این قلعه در کنار رودخانه ای بنا شده است به نام همان رودخانه معروف شده است. کلمه رودخان مخفف رودخانه است و قلعه رودخان یعنی قلعه ای در نزدیکی رودخانه است. قلعه رودخان در دوران های تاریخی به نام های قلعه هزار پله، حسامی، سکسار، سگسار، سگسال نیز خوانده شده است. این قلعه در زبان بومیان این منطقه به قله رخون شهرت دارد و سپس به مرور زمان به قلعه رودخان تغییر پیدا کرده است.

قلعه رودخان و طبیعت منطقه اطراف آن

 قلعه رودخان

نمایی از طبیعت اطراف قلعه رودخان

در سمت راست قلعه رودخان، رودخانه ای به همین نام جریان دارد که از ارتفاعات سرچشمه می گیرد و آب آن از جنوب به شمال در جریان است. این منطقه از روستای قلعه رودخان گرفته تا خود قلعه رودخان که از طبیعت بسیار زیبا و چشم نوازی برخوردار هستند و شم هر بیننده ای را به سوی خود جلب می نمایند. در مسیر صعود به قلعه رودخان درختانی با قدمت زیاد، به سوی آسمان سر برافراشته اند و نور از لابه لای شاخه های این درختان به زمین می رسد.

رودخانه قلعه رودخان

نمایی از رودخانه قلعه رودخان

مسیر پیاده روی قلعه رودخان

نمایی از مسیر پیاده روی تا صعود به قلعه رودخان

منبع: tourgardesh.com

  • آرش امینی